gloria y mar_01

Del 7 de maig al 2 de juny tindrà lloc les VII jornades gastronòmiques del restaurant Gloriamar en la PLatja de Piles. Per a l’ocasió em volgut entrevistar al seu xef i gerent Jose Colomar que ens ha parlat dels encontres i de les novetats d’enguany. Que son prou cosmopolites.

P: Ja estàn ací els VII Encontres Gastronòmics,  Que tenim enguany de nou?

R: La novetat es la concentració de totes els plats nous en un únic menú. Molt complet, de fet son 6 plats i 2 postres. L’objectiu que ens vam fixarva ser poder oferir en un únic menú tot el contingut dels Encontres perquè sabem de les dificultats de hui en dia te la gent per a eixir totes les setmanes al restaurant.

Com a novetat hem llançat al mateix temps un menú per a les nits, que si be estarà tot l’any ens agradava la idea de presentar-ho en els Encontres. Es tracta d’un menú amb el formato de tot al centre de taula que el denominem «12 bocados», on destaquen 5 plats freds, 4 plats calents  i 3 plats de dolç,  tot un desfile de plats menuts on el producte es el protagonista, acompanyat d’una presentació innovadora per un preu de 25€

P: Cuina marinera i d’arròs, però també hem vist alguns plats orientals. Com ha sigut eixa nova incorporació?

R: Crec que ha sigut un poc inconscientment, en la búsqueda de sabors originals i poc disfressats, la tendència ha sigut fer plats cada vegada més nítids i on el producte te un paper principal, destacant el peix com a producte fort,pot ser influenciats per la proximitat a la mar.

Això e ens ha portat a gastar cada vegada més elaboracions i tècniques de cuina japonesa, ja que son els mestres en el tracteal peix, en el tall, marinant, fent  aliños i sobre tot en la frescor.  Son elaboracions on si el peix no és de màxima qualitat el resultat del plat ix molt perjudicat. Has de treballar en productes de primera qualitat.

P: En què t’has basat per fer la selecció i combinació del menú?

R: Ens em marcat com a objectiu fer elaboracions des de l’elecció dels productes que ens apetia treballar i al voltant d’aquestos elaborar diferents plats des de peixos marinats fins a calderetes, passant per estofats amb llegums i com no, que aparega l’arròs també com a actor principal.

Gamba, anguila, llagostins, sardina, polp, sèpia, peix de roca, … tot per a gaudir-ho i que la gent gaudisca d’un únic menú però amb una diversitat de producte i elaboracions que els faça viatjar per un mar de sensacions gastronòmiques, totalment inèdites i amb una relació qualitat preu molt bona.

P: Com arribes a fer les combinacions de ingredients per a crear aquestos plats inèdits?

R: La veritat que la paraula «crear» no m’agrada massa per què crec que no hi ha creació, sinó més be cercar coses diferents, anar provant productes, elaboracions i sobretot diversió en el que fem, i que alhora això servisca perquè el client gaudisca i sàpia que vindre a GloriaMar es sinònim de bones experiències i bon menjar,  i que vegen una cuina en moviment i que proven sabors nítids i producte de primera qualitat.

Ens ajuda molt el fet de sempre que podem eixir a vore que estan fent altres companys, tendències noves, bars, bistrots, gastrobars, restaurants. Crec que al final eixir al mon t’enriqueix sobre manera perquè anem en pla esponja a aprendre i amb l’humiltat de que igual aprens més d’un detall del bar del cantó, a on la tia Maria fa no se què…. que del Restaurant d’estrelles Michelin que en definitiva  a lo millor no pots aplicar res o quasi res al teu negoci.