David OliverHui estem amb David Oliver autor dels llibres Maduresa, Cremallera i Alícia, una trilogia de novel·la eròtica en què Gloriamar apareix com a un dels escenaris de la trama.

El motiu d’aquesta entrevista és per apropar-nos més a l’autor de Carcaixent, que nosaltres el coneixíem com a treballador de Banca i ens va sorprendre amb la seua faceta paral·lela d’escriptor de novel·la eròtica i que sense sospitar-ho, mentre nosaltres li servíem els dinars, ell agafava idees per a les ubicacions del seu llibre.
I així va ser l’entrevista.

Bon dia David, per començar farem una pregunta senzilleta per ubicar als nostres lectors:

Qui es David Oliver?

És un home que treballa en Carcaixent, empleat de Banca i per distreure’s escriu a les nits.

Per distreure’t?

Si perquè la feina aquesta i sobretot en aquests últims anys ha sigut terrible, a nivell psicològic et trobaves en verdaders drames, la competència era terrible, i necessitaves desconnectar. La manera de desconnectar per a mi, era posar-se en una ficció i escriure.

Xic que treballa en un banc, la pregunta és obligada, contes una història real o és mera ficció?

Eixa pregunta sempre se fa i sobre tot als escriptors de novel·la eròtica, i hi ha una resposta molt bona en la que es diu que en els llibres sempre hi ha un 27% de realitat.

En el meu cas sempre he treballat en el banc, sempre he tingut companyes dones i sempre m’he entés molt bé a nivell professional en elles, quasi millor que en els homes. Fins al punt de tindre alguna confidència, alguns detalls, que jo he aprofitat per a construir aquests relats. El 27% de realitat està ahí. Al llarg de la meua vida he anat construint una Fina, una Alícia, una Nora…

I Marc?

Marc es un arquetip, es una persona que casi casi no pot existir, es amable simpàtic guapo …. Aleshores Marc es el “objeto del deseo”

product_thumbnailComençares a escriure llibres o abans eren relats més breus?

Jo vaig començar escrivint relats en un blog eròtic que tinc i després eixos relats eren com encontres sexuals que no passaven d’una pàgina i vaig pensar a donar-li a tots aquests relats un conjunt, aleshores em vaig inventar una història d’un xic que treballava en un Banc i va sorgir el llibre que és maduresa.

I per què novel·la eròtica?

És un gènere que és divertit d’experimentar i on trobes molt ràpid la complicitat de les persones perquè tots són experts i expertes en la matèria, és a dir tots són practicants. (riures)

Hi ha qui busca novetats, hi ha qui busca sentir-se identificada, i hi ha qui no li agrada gens que açò passara en la realitat però que no li disgusta llegir-ho en la ficció.

Com passes de la primera part del llibre a fer una segona part?

Per un costat, els lectors m’ho demanaren, però no perquè ha sigut un èxit perquè del primer llibre s’han venut 100 exemplars, però la necessitat continuar distraguen-me estava ahí i la gent em donava crítiques bones, bé perquè li queia be, o perquè realment li havia agradat.

Roïns cap?

També, tinc comentaris roïns, però trobe que això entra dins del normal, és raro agradar a tot el món. També eixes crítiques m’han ajudat a millorar per al meu segon llibre.

Aquest segon ha sigut més història, vull dir, el primer va ser ajuntar relats eròtics a través d’una història i en aquest ja naix una història salpicada d’erotisme.

CTtJhKJWIAAzi60I perquè la continuïtat de llibres, perquè no fer-ne un nou?

Perquè això és el més fàcil. Continuar un llibre quan ja tens uns personatges definits, tens clar com són, com actuen… doncs continuar amb la seua història passats uns anys, perfilar els caràcters és més fàcil que començar de nou.

El tercer llibre comença on s’acaba l’anterior. Explica tot el que va passar.

Cremallera acaba en un segrest d’una de les protagonistes en un dinar en Gloriamar, i en aquest tercer llibre els personatges són interrogats pels policies i d’aquesta manera conten tot el que va pasar des d’aquell dinar.


El nom del tercer llibre ja es sap?

El nom del tercer llibre és Alícia.

És el personatge principal?

Si i no. Alícia no ix pràcticament al llibre però és el personatge principal. Perquè tots parlen d’ella.

I haurà un quart?

Jo crec que sí.

Però continuarà?

En principi no, seria qüestió d’acabar i de buscar un altre àmbit, però continuarà següent eròtic, això si.

Els personatges canviaran?

Els personatges jo crec que ja tocaria canviar.

41UvsVtjELL._SX351_BO1,204,203,200_En el llibre cremallera, no deixa de sorprendre que estiguen fent l’amor dins d’un lloc que coneixem tant com és el lavabo Gloriamar. Per què vas decidir aquest lloc?

El Gloriamar va ser un escenari del llibre des del primer moment perquè és un dels meus restaurants favorits. Per motius de feina havia d’anar a Gandia prou sovint i un company-amic em va portar allí i em va enamorar des del primer moment, per la ubicació, el servici, la qualitat…

Sempre busque una taula al costat de la finestra, sempre la mateixa.

Has escrit físicament al restaurant, o només t’ha servit d’inspiració?

No, per motius personals, he d’escriure quan s’apaga el món. Quan no hi ha dona, xiquets, faena, amics…. Un horari molt nocturn com per a escriure a Gloriamar.

Aquest tercer llibre canvies d’editorial?

Gràcies a la confiança que hem tingut, una editorial de Carcaixent “El petit editor” s’ha fet càrrec d’aquest nou llibre.

A mi una de les coses que m’agradava d’escriure és que jo era lliure d’escriure, i ara m’han posat un editor damunt que em mira molt, i m’ha vigilat molt, però bo, el resultat molt content, per què l’editor és una figura que en la literatura és imprescindible. Això s’ha de dir. El llibre ha guanyat molt, en pàgines, en contingut, en pulir defectes… No és només de dir aquest verb el tens mal escrit… és molt més.

Ens poses un ejemple del teu cas?

En el cas d’Alícia en concret el principi començava en una perruqueria i era una introducció breu, i va ser ell qui va fer el suggeriment d’allarga-ho, ja que la perruqueria donava molt de joc. I de fet a crescut molt amb personatges nous gràcies a un simple suggeriment d’ell.


Les vendes de Cremallera què tal van anar? Van superar les de maduresa?

Doncs la veritat és que si, perquè l’altre dia justament, vaig preparar un informe per a l’editorial, i he vist que havia venut uns 200 llibres de cremallera, que per a ser un llibre que he sigut jo el meu propi venedor, no està gens mal. Només venuts a través d’Amazon.

El meu conte corrent no obstant això, no ha crescut massa, també he de dir-ho.

Esperes més èxit ara?
Jo crec que si, per què encara que l’editorial volia tutelar un poc, aquest llibre, està fet amb un equip de gent molt bo. Per exemple, la modelo de portada és una “Sex-blogger” que li diuen Venus Ohara i té 7000 seguidors a Twitter, a més està molt bé relacionada en mitjans de comunicació i xarxes socials… i ella m’ha regalat la foto de portada, perquè sí. Li va agradar el projecte i així va ser.

Després el disseny de la portada me l’ha fet una amiga que és dissenyadora gràfica. I les il·lustracions de dins del llibre, que és altra novetat d’aquest tercer llibre, me’ls ha fet una amiga de Carcaixent que viu a Madrid i que és professora, i fa uns dibuixos molt interessants, on apareix una dona pelli roja, aleshores li vaig proposar il·lustrar el llibre i arribarem a un tracte i al final hi ha sis il·lustracions.
I per suposat que Gloriamar apareix.


Ah si? Torna a eixir Gloriamar?

Si, ix unes tres voltes. Al principi perquè és des d’on comença la història, i després altres dos, perquè el grup de gent que apareix han de reunir-se en un moment donat i ¿On van? A Gloriamar.

Per finalitzar volem fer-te un mini test si et dic..

Un llibre?
Cròniques marcianes
Una cançó?
Come aways with me (Nora Jones)
Un lloc?
Gloriamar
Una ciutat per a viure?
Carcaixent
Un plat?
Qualsevol arròs a Gloriamar
Un lloc per a fer l’amor?
El meu hort

Moltes gràcies David pel teu temps, et desitgem molt èxit en aquest tercer llibre i et volem veure prompte per Gloriamar.